pühapäev, 29. märts 2009

MIRABELLA KANA

Meil käisid pühapäeval külalised. Enne külaliste tulekut oli mul toimetusi ja käike ning söögitegemiseks küll aega ei oleks olnud! Seetõttu otsustasin ma külalistele valmistada midagi sellist, mis oleks täiesti nn. löögivalmis kui saabun oma tegemistelt ning mis ei nõuaks mult midagi enamat, kui koju tulles see lihtsalt ahju pista.
Nii tegingi eelmisel päeval kana marinaadi valmis ning enne külaliste tulekut viskasin selle ahju. Lisandiks keetsin oma lemmikriisi (pildil, Brown rice medley) ning kõrvale pakkusin tavalist rohelist salatit (romaine, tomat, avokaado). Magustoiduks oli aga xxx. Aga sellest juba järgmine kord!
Külalised küsisid retsepti! Järelikult maitses! :)

MIRABELLA KANA
Chicken Mirabella
kolmele

* 2 peenestatud küüslaugu küünt/garlic cloves, minced
* 6 kuivatatud ploomi/prunes
* 6 rohelist oliivi/green olives, pitted
* 1 spl. kappareid koos vedelikuga/ tablespoon capers, with liquid
* 1 spl. oliivi õli/tablespoon olive oil
* 1 spl. punaveini äädikat/tablespoon red wine vinegar
* 1/8 cup'i valget veini& white wine
* 1 loorberileht/bay leaf
* 1 tls. oreganot/teaspoon dried oregano
* soola ja pipartsalt and pepper
* 3 kanarinna fileetükki/boneless skinless chicken breast halves
* 1/8 cup'i pruuni suhkrut/ brown sugar

1. Pane kõik marinaadi ained kilekotti!
2. Sega need ilusti segamini ning lisa marinaadile kanafileed.
3. Sulge kott ja pane ööpäevaks külmkappi.
4. Soojenda ahi 350F.
5. Vala koti segu ahjuvormi.
6. Küpseta 30-45 min

1 kommentaar: