esmaspäev, 13. juuli 2009

MAASIKA JA KURGI SALAT

Seljataga on reis Chicagosse, kus sai päris mõnuga söödud ja joodud. Nii mõnigi köögikatsetus sai jäädvustatud.
Selle retsepti "korjasin" sõna otseses mõttes üles farmers marketilt e. turult. Korraliku kodanikuna tõstsin maha kukkunud paberitüki, kus oli peale trükitud just seesama salati retsept. Kellegile seda tagasi anda ei olnud ning seega otsustasin selle ise ära proovida.

MAASIKA JA KURGI SALAT
neljale

4 cup'i maasikaid, neljaks lõigatud
2 spl. värsket basiilikut, hakitud peeneks
2 spl. balsamic äädikat
1 tls. suhkrut
2 keskmist kurki, kooritud ning õhukeseks lõigatud
1 tls. värsket sidruni mahla
1/4 tls. soola
1/4 tls. pipart

Sega kokku esimesed 4 koostisainet. Pane natukeseks ajaks külmutuskappi, kui on aega. Seda kokku kurgid ja sidrunimahl. Lisa sool ja pipar ning seda kokku maasikaseguga. Serveeri koheselt.

No seda salatit tuli päris palju ning oli hea ja lahe Chicago kuuma ilmaga!

P.S. Ja nagu nüüd selgus, sobib see salat just selle kuu Nami-Nami ühiskokkamise teema alla!

2 kommentaari:

  1. mmmmmmmmm, tuleb järgi proovida kuumal sydney suvel

    VastaKustuta
  2. Meil maasikaaeg ju ammu läbi. Nuuks. Külmutatud maasikatega seda ei saa.

    VastaKustuta